+36 47 352 003   |   szinhaz@tokaj.hu   |   3910 Tokaj, Serház út 55.

Hírek

Vince–napi szőlőszentelés

Vince-napi szőlő-és borszentelés ünnepséget tartottunk a Tokaj-Hétszőlő Szőlőbirtokon és a Szerelmi pincesoron január 22-én.

Az eseményen köszöntőt mondott Posta György, Tokaj város polgármestere, aki az ünnep fontosságára mutatott rá. A program állandó résztvevője az Európai Borlovagrend. Király László, a szervezet tokaji régióvezetője ünnepi beszédében sorra vette a legfontosabb borhoz kapcsolódó jeles ünnepeket, hagyományokat. A történelmi egyházak helyi vezetői elsőként a szőlőtőkét szentelték meg a Tokaj-Hétszőlő dűlőjében, majd az újborra és azok készítőire is áldást kértek.

Galéria

Különleges újévi koncertélménnyel gazdagodtunk

Csík János és a Mezzo zenekar adott újévi koncertet a Paulay Ede Színházban. Az év első napján tartott fergeteges hangulatú előadásra sokan voltak kíváncsiak.

A negyedik adventi gyertyagyújtás

A negyedik adventi gyertyagyújtáson igét hirdetett Kertész Ferenc, római katolikus plébános. Ezt követően pedig - immáron 32. alkalommal - adventi hangversenyt adott Tokaj Város Vegyeskara a Jézus Szíve Római Katolikus Templomban.

Díjtalan színházi előadások 2022-ben

Három színházi produkcióra invitáljuk Önöket 2022 első felében a Paulay Ede Színházba. Az előadások a Déryné Program hozzájárulásával valósulnak meg.

Advent harmadik vasárnapja

Advent harmadik vasárnapján ismét meggyújtottunk egy gyertyát Tokajban. A harmadik gyertya rózsaszín, az öröm jelképe. Ünnepi műsort adtak a helyi óvodások, és igét hirdetett Tóth Orsolya, református lelkipásztor.

Képek az eseményról...

A reményt szimbolizáló második adventi gyertya ünnepélyes meggyújtása

A második adventi gyertyagyújtáson ünnepi műsort adtak a Tokaji II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola diákjai és a Tokaji Gyermekotthon ellátottai, akiket a Mikulás is köszöntött. Igét hirdetett Gerlai Pál, evangélikus lelkész, aki Posta György, polgármesterrel, és Rák Józsefnéval, a Tokaji Járási Hivatal vezetőjével gyújtották meg a reményt szimbolizáló gyertyát.

Csík János és a Mezzo zenekar újévi koncertje

Sajátos jó hangulatú - újévi koncert - élményt ígér Csík János és a Mezzo zenekar január 1-jén, 19 órától a tokaji Paulay Ede Színházban. 

A magyar népzenével együtt szólalnak meg a szórakoztató jó hangulatú jazz ízű dallamok, olyan zenészek tolmácsolásában, akik közül ki a népncertet láthat a közönség január 1-jén, Tokajban. 

Elindultak az adventi programok

Felkapcsolták az ünnepi díszkivilágítást és meggyújtották az első gyertyát Tokaj adventi koszorúján.

Idén az ünnepvárást a Kossuth -téren zajló munkálatok miatt a kultúrnegyedben rendezték be, gyönyörű hangulatot teremtve ezzel az impozáns környezetben. Ünnepi köszöntőt mondott Posta György, Tokaj polgármestere és igét hirdetett Gorcsa György görögkatolikus paróchus. Műsort adtak a Szerencsi Sz.C. Tokaji Ferenc Technikum, Szakgimnázium és Gimnázium diákjai és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat - Kistérségi Támogató Szolgálat és Napközi Otthon gondozottjai.

Adventi programok Tokajban

Adventi programok Tokajban

Gazdag programokkal – gyertyagyújtással, hangulatos műsorokkal, előadásokkal, vásárral, koncerttel - találkozhatnak az érdeklődők az adventi időszakban Tokajban. Az esemény helyszíne a – Kossuth téren történő városfejlesztési munkálatok miatt – a Kulturális Központ és környéke lesz, amelyet ünnepi hangulatba „öltöztetünk”.

Kulturális Központ képgalériája

Elérhetőségek

Kulturális Központ, Németi Ferenc Városi Könyvtár

3910 Tokaj, Serház u. 55.
Telefon: 06 47 352 003
E-mail: szinhaz@tokaj.hu

Intézményvezető:
Dr. Fintor Gábor

Program-koordinátor:
Fincziczki Krisztina
+36 70 330 8734
programok.szinhaz@tokaj.hu

Műszaki vezető:
Bejó Gábor
muszak.szinhaz@tokaj.hu

Németi Ferenc Városi Könyvtár
Paulay Ede Színház