+36 47 352 003   |   szinhaz@tokaj.hu   |   3910 Tokaj, Serház út 55.

Hírek

Eseménynaptár a 950 éves Tokajban

950 éves Tokaj, a magyarság emblematikus városa, a tokaji aszú névadó települése, hungarikum, világörökségi helyszín, a fehér borok, a színes kultúra és a tolerancia városa. A magyar nemzet és a nemzeti összetartozás egyik szimbóluma.

A magyarság legfényesebb napjára emlékeztünk a 950 éves Tokajban

Március 15-én, szerdán - a Petőfi emlékévben, a 950 éves Tokajban - az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 175. évfordulójára emlékeztünk a tokaji Kulturális Központ szervezésében.

Amikor tavasszal az egész ország piros, fehér, zöldbe, nemzeti színbe öltözik, és a szív felett megjelennek a kokárdák, jelzik: március 15-ére, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc dicső napjaira, annak hőseire emlékezünk. Így történt ez a tokaji aszú névadó városában, a 950. évfordulóját idén ünneplő Tokajban is.

Új helyszínen a március 15-i megemlékezés

Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc évfordulóján tartandó városi megemlékezést a Tokaji II. Rákóczi Ferenc Tehetséggondozó Általános Iskola aulájában rendezzük. A meteorológusok kellemetlen, esős időt ígérnek arra a napra, a műsorban szereplő óvodás- és általános iskolás gyerekeket pedig nem tesszük ki a kiszámíthatatlan időjárásnak, hiszen sokat készültek erre a napra. A Klapka- és a Petőfi emléktáblák koszorúzását a központi ünnepséget követően megtartjuk.

„Az élet zenéjét a nők adják"

Ezzel az idézettel vezette fel a Kulturális Központ intézményvezetője az Egy nap a Nőkért címmel szervezett nőnapi eseményt - a 950 éves Tokaj programsorozat jegyében - március 8-án.

Programok a 950 éves Tokajban

Tokaj, a magyarság emblematikus városa, a tokaji aszú névadó települése, hungarikum, világörökségi helyszín, a fehér borok, a színes kultúra és a tolerancia városa 950 éves. A magyar nemzet és a nemzeti összetartozás egyik szimbólumává lett.

Az emlékévhez kapcsolódva a tokaji Kulturális Központ (is) az idei rendezvényeit a jubileum jegyében szervezi. 

60 éves a tokaji városi könyvtár

950 éves Tokaj, a magyarság emblematikus városa, a tokaji aszú névadó települése, hungarikum, világörökségi helyszín, a fehér borok, a színes kultúra és a tolerancia városa. A magyar nemzet és a nemzeti összetartozás egyik szimbóluma. Ráadásul a Németi Ferenc Városi Könyvtár is jubileumát ünnepli, hisz idén lett 60 éves! Ezért a könyvtár és a Kulturális Központ munkatársai közösen szerveznek programokat, így „jubiláló köszönt jubilálót” Tokajban.

Kulturális Központ képgalériája

Elérhetőségek

Kulturális Központ, Németi Ferenc Városi Könyvtár

3910 Tokaj, Serház u. 55.
Telefon: 06 47 352 003
E-mail: szinhaz@tokaj.hu

Intézményvezető:
Dr. Fintor Gábor

Program-koordinátor:
Fincziczki Krisztina
+36 70 330 8734
programok.szinhaz@tokaj.hu

Műszaki vezető:
Bejó Gábor
muszak.szinhaz@tokaj.hu

Németi Ferenc Városi Könyvtár
Paulay Ede Színház