+36 47 352 003   |   szinhaz@tokaj.hu   |   3910 Tokaj, Serház út 55.

Advent a Hargitán

Az év utolsó előadásával zárult a 2021-es évad a tokaji Paulay Ede Színházban. Sütő Ferenc: Advent a Hargitán c. darabját a Zenthe Ferenc Színház, a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházzal közös koprodukciójában mutatták be a borvidék névadó településén, december 22-én.

Az előadást eredetileg a tavalyi bérletes szezonban mutatták volna be, ám akkor a koronavírus okozta helyzet nem tette lehetővé a színházak működését. Persze ez nem azt jelenti, hogy a „Krisztusi kort” megélt történet aktualitását vesztette volna.

Mindenkinek szóló történet a Padlás

Padlás 21

Félig mese, félig musical – így jellemzik a Padlás című előadást, amit a Pannon Várszínház előadásában láthatott a Paulay Ede Színház közönsége augusztus 17-én, kedden. A jubileumi Zempléni Fesztivál és a Fesztiválkatlan közös szervezésében bemutatott darab Presser Gábor – Sztevanovity Dusán – Horváth Péter klasszikus szerzeménye, ami az ifjúság identitásának kérdésével is foglalkozik.

Hobo: József Attila Shakespeare mellett a világ legnagyobb költője

Hobo 2

„Tudod, hogy nincs bocsánat” című József Attila verseiből válogatott irodalmi estjét mutatta be a Paulay Ede Színházban Földes László Hobó július 16-án, pénteken. A Kossuth-díjas művész harminc éve foglalkozik előadásaiban a költő munkásságával, aktuális darabját Vidnyánszky Attila rendezte, 486 alkalommal mutatta be eddig (Tokajban volt a 487.) és több mint nyolcvanezer néző látta 2005 óta. Az előadás a Déryné Program hozzájárulásával jött létre.

Elérhetőségek

Kulturális Központ, Németi Ferenc Városi Könyvtár

3910 Tokaj, Serház u. 55.
Telefon: 06 47 352 003
E-mail: szinhaz@tokaj.hu

Intézményvezető:
Dr. Fintor Gábor

Program-koordinátor:
Fincziczki Krisztina
+36 70 330 8734
programok.szinhaz@tokaj.hu

Műszaki vezető:
Bejó Gábor
muszak.szinhaz@tokaj.hu

Németi Ferenc Városi Könyvtár
Paulay Ede Színház