+36 47 352 003   |   szinhaz@tokaj.hu   |   3910 Tokaj, Serház út 55.

News

Eseménynaptár a 950 éves Tokajban

950 éves Tokaj, a magyarság emblematikus városa, a tokaji aszú névadó települése, hungarikum, világörökségi helyszín, a fehér borok, a színes kultúra és a tolerancia városa. A magyar nemzet és a nemzeti összetartozás egyik szimbóluma.

Gyermeknap a 950 éves Tokajban

Hivatalosan is elkezdődött az idei szezon a Tokaj Fesztiválkatlanban. Kelet-Magyarország legnagyobb szabadtéri rendezvényközpontjában május utolsó vasárnapján gyermeknapot tartottak, ami hagyományosan az évad nyitányát is jelenti.

Hangversennyel köszöntötték a 950 éves Tokajt

Tavaszköszöntő vidám hangversenyt adott Tokaj Város Vegyeskara a Kulturális Központban április 21-én, pénteken.

Június első hétvégéjén BORNAPOK a 950 éves Tokajban

A Kossuth tér lesz a központi helyszíne a június 2-án, 3-án és 4-én megrendezésre kerülő nyárindító programnak. A fesztivál a tavalyelőtt útjára indított koncepció mentén (a Kulturális Központ koordinálásában) az összefogás jegyében zajlik a tokaji aszú névadó városában, a 950 éves Tokajban.

Együtt olvasva ünnepelték a költészet napját, és a 950 éves Tokajt

Tokajban a magyar költészet napja alkalmából megemlékeztek József Attila születésnapjáról, Petőfi Sándor születésének 200. évfordulójáról, a 200 éve született Himnuszunkról, és köszöntötték 950 éves városukat is.

Gyermeknap a 950 éves Tokajban

A Fesztiválkatlan és a tokaji Kulturális Központ szeretettel várja a kisebb és nagyobb gyermekeket szüleikkel együtt (május 28-án, vasárnap) a Tokaji gyermeknapra. A programokon való részvétel ingyenes.

A magyarság legfényesebb napjára emlékeztünk a 950 éves Tokajban

Március 15-én, szerdán - a Petőfi emlékévben, a 950 éves Tokajban - az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 175. évfordulójára emlékeztünk a tokaji Kulturális Központ szervezésében.

Amikor tavasszal az egész ország piros, fehér, zöldbe, nemzeti színbe öltözik, és a szív felett megjelennek a kokárdák, jelzik: március 15-ére, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc dicső napjaira, annak hőseire emlékezünk. Így történt ez a tokaji aszú névadó városában, a 950. évfordulóját idén ünneplő Tokajban is.

Új helyszínen a március 15-i megemlékezés

Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc évfordulóján tartandó városi megemlékezést a Tokaji II. Rákóczi Ferenc Tehetséggondozó Általános Iskola aulájában rendezzük. A meteorológusok kellemetlen, esős időt ígérnek arra a napra, a műsorban szereplő óvodás- és általános iskolás gyerekeket pedig nem tesszük ki a kiszámíthatatlan időjárásnak, hiszen sokat készültek erre a napra. A Klapka- és a Petőfi emléktáblák koszorúzását a központi ünnepséget követően megtartjuk.

„Az élet zenéjét a nők adják"

Ezzel az idézettel vezette fel a Kulturális Központ intézményvezetője az Egy nap a Nőkért címmel szervezett nőnapi eseményt - a 950 éves Tokaj programsorozat jegyében - március 8-án.

Gallery

Contacts

Cultural Center, Ferenc Németi City Library

3910 Tokaj, Serház u. 55.
Phone: 06 47 352 003
E-mail: szinhaz@tokaj.hu

Head of institution:
Dr. Fintor Gábor

Program coordinator:
Fincziczki Krisztina
+36 70 330 8734
programok.szinhaz@tokaj.hu

Technical manager:
Bejó Gábor
muszak.szinhaz@tokaj.hu

Ferenc Németi City Library
Paulay Ede Theater